UNDP: „Boost Kosovo” – do 20.000 evra za biznise koji prelaze na “zeleno” poslovanje

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu pokrenuo je BOOST x Kosovo, program “ubrzanja” koji će pomoći preduzećima da se izbore sa razvojnim izazovima i podržati ih ka ...
Image

Ova inicijativa je okupila UNDP Kosovo, ambasadu Japana na Kosovu, Inovacioni centar Kosova (ICK), a odnedavno i Evropsku banku za obnovu i razvoj (EBRD) koja deli istu snažnu posvećenost održivosti životne sredine.

“Finansijska pomoć EBRD-a ovoj inicijativi omogućiće BOOST-u da udvostruči iznos grantova koji će podržati i finansirati aktivnosti zelene transformacije unutar poslovne zajednice. Do 50 preduzeća širom Kosova biće podržano na njihovom putu ka održivosti kroz mentorstvo, ubrzanje, individualne mentorske sesije, kao i pristup mreži od 170 zemalja širom sveta”, saopšteno je iz UNDP-a. 

Kako se dodaje, timovi sa najinovativnijim zelenim rešenjima i sa najvećim potencijalom za održivost životne sredine biće nagrađeni sa do 20.000 evra, dizajniranim da im pomogne da obezbede nesmetano uvođenje rešenja koja su razvili.

BOOST x Kosovo “Green Challenge” (Zeleni izazov) je otvoren za sva mala i srednja preduzeća sa inovativnim rešenjima koja promovišu održive, efikasne i kružne poslovne prakse. 

Žene preduzetnice se snažno podstiču da primenjuju i integrišu inovacije i tehnologiju u svoje poslovanje. 

“Cilj je da se konačno otvore nova radna mesta i revitalizuje ekonomija Kosova, kao odgovor na posledice pandemije”, poručuju iz UNDP-a.

Za više informacija o otvorenom izazovu i programu posetite BOOST x Kosovo website.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.