UNS i DNKiM: Srpska lista da prestane sa selekcijom srpskih medija na Severu Kosova

Udurženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštrije protestuje zbog ponovne selekcije kosovskih medija na srpskom jeziku. Osim ...
Image

Konferencija za medije je bila posvećena razgovorima čelnika Srpske liste sa predsednikom Srbije u vezi sa suspenzijom direktora Regionalne direkcije policije za region Sever Nenada Đurića od strane vršioca dužnosti generalnog direktora Kosovske policije.

Suspendovani Đurić se i prekjuče na konferenciji za medije koju je organizovala Srpska lista, povodom odluke o preregistraciji srpskih tablica, obratio isključivo odabranim medijima – Kosovo Onlajn i TV Most. 

UNS i DNKiM pozivaju  Srpsku listu da ne pravi selekciju novinara i da na događaje koje organizuje poziva sve medije, bez diskriminacije.

UNS i DNKiM podsećaju Srpsku listu da je veoma važno da svi mediji koji rade na Kosovu i Metohiji, prenesu poruke lidera koji učestvuju u radu institucija u Prištini, posebno u trenutku izraženih tenzija na severu Kosova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.