UNS: Zaposleni u Opštini Gračanica da prestanu sa ometanjem i pritiscima na novinare

Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Kosova i Metohije, izrazili su protest zbog toga što je zaposleni u Opštini Gračanica, Miloš Stević, ometao u obavljanju radnog ...
Image

„Juče ujutru, oko 08:30 bio sam na terenu sa koleginicom, pratili smo polazak okupljenih iz Lapljeg Sela na protest u Rudaru. Prišao mi je zaposleni u Opštini Gračanica, Miloš Stević, tražeći da prekinem sa snimanjem. Rekao sam da neću to da uradim i da imam pravo da snimam. On se tada okrenuo i otišao”, rekao je za UNS snimatelj Radio Kim, Živorad Arsić.

Urednica pomenutog medija, Zorica Vorgučić, kazala je za UNS da ovo nije prvi put da njene kolege u radiju doživljavaju neprijatnost od istog zaposlenog u Opštini Gračanica.

„Pre dve godine naš snimatelj Arsić doživeo je sličnu neprijatnost od iste osobe dok je bio na radnom zadatku. Tada je, ispred zgrade Opštine, na Novogodišnjem humanitarnom bazaru, čiji je Stević bio organizator, zabranio ekipi naše medijske kuće snimanje”, kazala je Vorgučić.

UNS i DNKiM pozivaju institucije i pojedince da prestanu sa pritiscima i diskriminacijom novinara i medija, te apeluju da se medijskim radnicima omogući nesmetan rad.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.