Urednici KoSSev portala uručena nagrada za hrabrost – priznanje nezavisnom novinarstvu

Urednica KoSSev portala, Tatjana Lazarević, dobitnica je nagrade za hrabrost. Priznanje joj je uručio ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini, Džefri Hovenijer.
Image

Ceremonija povodom dodele priznanja koje nosi naziv „Ambasadorova nagrada za hrabru ženu“ organizovana je danas u prostorijama ambasade SAD-a, u prisustvu dela osoblja.

„Tatjana Lazarević oličava potragu za istinom, suočavajući se sa dezinformacijama i negativnim reakcijama. Ponosan sam što joj odajem počast kao prvakinji nezavisnog novinarstva, transparentnosti i odgovornosti. Hvala ti, Tatjana, na ogromnoj hrabrosti u svemu što radiš“, poručio je Hovenijer na ceremoniji.Tatjana Lazarevic embodies the pursuit of truth in the face of disinformation and backlash. Proud to honor her as a champion of independent journalism, transparency, and accountability. Thank you, Tatjana, for your tremendous courage in all that you do. pic.twitter.com/YOYbrpL6XZ— Ambassador Jeff Hovenier (@USAmbKosovo) April 18, 2023

U nagradi se navodi da se ona dodeljuje: „za izuzetnu hrabrost i neumornu potragu za istinom i jedinstvom pred podelama i opasnostima, za zalaganje za slobodu štampe, podršku novinarima, suprotstavljanje zlonamernom uticaju i dezinformacijama i pozivanje na odgovornost onih koji su na vlasti, bez obzira na nacionalnu ili etničku pripadnost“.

Takođe se navodi da je nagrada priznanje za: „uverenja i posvećenost služenju široj zajednici sa informacijama zasnovanim na činjenicama; za njenu snagu i vođstvo; za uzdizanje često utišanih glasova kao prvakinja transparentnosti i odgovornosti ka multietničkoj demokratiji na Kosovu“.

Zahvaljujući se na nagradi, Lazarević je istakla da je prima kao priznanje profesiji, a pre svega timu i redakciji kojom rukovodi.

Istakla je da u radu KoSSev portala neguju slobodu govora i da se ona lično bori protiv svakog oblika cenzure.

Upravo je sloboda govora jedna od osnovnih vrednosti koje su utkane u društvo SAD-a, poručila je Lazarević.

Novo priznanje urednici KoSSev portala uručeno je svega nešto više od dva meseca nakon što joj je u rezidenciji Francuske ambasade dodeljen orden viteza Nacionalnog reda za zasluge na osnovu dekreta francuskog predsednika.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.