19:20, 29.12.2021 Izvor: Radio Goraždevac

Uručen novac prikupljen na koncertu “Srcem za decu Orahovca”Poklon u vrednosti od 1.200 dinara dobilo je svako od 56-oro dece u Orahovcu od novorođenčadi do osmog razreda, kao i 13 učenika Gimnazije u ovom mestu. Novčanim darom darodavci su obradovali i dvoje dece u Prizrenu i troje iz porodice Gligorijević koja žive u obližnjem selu Novake.

urucen-novac-prikupljen-na-koncertu-srcem-za-decu-orahovca

Foto: Radio Goraždevac

U Šamcu je 28. novembra održan humanitarni koncert pod nazivom “Srcem za decu Orahovca” na kojem je prikupljeno 1.500 KM za mališane iz Orahovca na Kosovu i Metohiji. Organizatori koncerta, koji je održan u prepunoj Kino dvorani, su šamački Klub istoričara “Posavina”, Centar za kulturu, Srpska pravoslavna crkva, Omladinska organizacija, Udruženje žena “Brvnik”, Crveni krst, hor “Jeruvimi”, štamparija “Grafiko” i drugi.

U programu su učestvovali kulturno-umetnička društva “Šamac” iz Šamca i “Posavina” iz Crkvine, SPKD “Prosvjeta” iz Obudovca, Udruženje žena “Ivanin zlatni vez”, Plesni klub “Princes”, Udruženje građana za pomoć licima sa poteškoćama u razvoju, Jovana Milojević i recitatori.

Predsednik Kluba istoričara “Posavina”, Maja Vidović, rekla je da je ovaj klub inicijator koncerta i izrazila zadovoljstvo što su imali priliku da prikupe novac i pomognu deci u novogodišnjim i božićnim praznicima.

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, koji je u Srpskoj pokretač humanitarnih akcija za pomoć Srbima na Kosovu, kao gost je prisustvovao koncertu i rekao da je mnogo puta bio u Orahovcu i da deca tamo žive teško i da se nada da će uskoro ponovo moći da ih poseti.

Za decu Orahovca je uplaćeno 1500 KM. U dinarskoj protivrednosti je u Orahovac stiglo 88.667 dinara da bi ih profesorica Olivera Radić, koja je od početka akcije sarađivala sa Klubom istoričara Posavina, lično uručila deci.

U ime roditelja iz Orahovca darodavcima se zahvalila jedna od majki Jelena Dedić rečima:

„Imam troje dece: dve devojčice i dečaka. Želela bih da se zahvalim Udruženju istoričara Posavina što su svojim gestom i koncertom našoj deci poslali jedan znak pažnje koji nama i našoj deci puno znači jer živimo u okolnostima u kojima živimo. Svakim vašim gestom naša deca dobijaju nešto lepo i volela bih da ako nekada budete u mogućnosti da dođete kod nas, budete naši gosti i počastimo vas makar flašom domaćeg vina jer je to naš specijalitet i tradicija“, rekla je Jelena.

I roditelj Helene i Ognjena, Miodrag Vitošević je uputio reči zahvalnosti:

„Zahvaljujem vam se puno što ste pomogli našoj deci u i uvek ste dobro došli da budete naši gosti u Orahovcu“, kazao je Miodrag Vitošević.

Zahvalnost su svojim drugarima i darodavcima poslali i Leontina Baljošević, Petar Stanković, Smiljana Vitošević, Anastasija Stanojević i mnogi drugi.

Za decu Orahovca je održan još jedan koncert u Republici Srpskoj i to 25. decembra u Gradiškoj gde već nekoliko meseci traje akcija Božur za decu Orahovca. Novac prikupljen na godišnjem koncertu CKUD "Lepa Radić" Gradiška kao i novac od prodaje majici "Orahovcu bašto rajska" i božur privezaka, biće uplaćen po završetku akcije na račun Eparhije raško-prizrenske sa čijim se blagoslovom prikuplja novac za izgradnju sportske sale u Orahovcu.

Radio Goraždevac
Tagovi: Humanitarna pomocDecaOrahovacRepublika Srpska

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije