Uručena presuda Todosijeviću; Petković: Dodatni pritisak na Srbe

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, povodom uručivanja presude Ivanu Todosijeviću, ocenio je da je to pažljivo sračunato i tempirano u Prištini sa ciljem da se ...
Image

Petar Petković ističe da je „očigledno da Kurti na sve načine pokušava da isprovocira Srbe i novu krizu na terenu, jer nije uspeo ni dugim cevima ni oklopnim vozilima da izazove neodmerenu reakciju našeg naroda“.

„Srbi ne nasedaju na njegove provokacije i zato sada udara na Ivana Todosijevića, jer zna da je svaki Srbin na Kosovu i Metohiji solidaran sa njim“, naveo je Petković u objavi na Fejsbuku.

Naglašava da je u slučaju Ivana Todosijevića prekršeno više odredaba Briselskog sporazuma, posebno tačka 10.

„Tačka 10 kaže da sastav sudija sudskog veća za slučajeve koji dolaze iz srpskih sredina mora biti većinski srpski, dok su Todosijeviću prekršena i sva ostala osnovna demokratska i građanska prava na slobodu govora i mišljenja“, zaključio je Petković.

Funkcioneru Srpske liste i predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću ranije danas stigla je pisana i prevedena presuda Osnovnog suda u Prištini kojom je u oktobru zbog izjava o Račku osuđen na godinu dana zatvora zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu i versku mržnju.

Tanjug/RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.