14:46 | 04.11.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

"Usud po Grigoriju" naredne sedmice u Zubinom Potoku i ZvečanuDrama "Usud po Grigoriju", po tekstu Miloša Latinovića, poznatog pisca i direktora "Bitef teatra", o životu i stradanju srpskog novinara, književnika i poslanika, biće izvedena 9. novembra u 19.00 časova u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku, a dan kasnije, u Domu kulture „Trepča“ u Zvečanu u 19.30.

usud-po-grigoriju-naredne-sedmice-u-zubinom-potoku-i-zvecanu

Foto: Kim

Nakon Zubinog Potoka i Zvečana, predstava će tokom novembra biti izvedena u Кraljevu i Beogradu.

Ova drama prati životni usud jednog od najznačajnijih pisaca između dva svetska rata, nazvanim kosovskim Andrićem. Komad daje opomenu društvu da se nikada više ne ponove surovi obračuni i stradanja srpskih intelektualaca.

"Usud po Grigoriju" urađen je u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Doma kulture "Stari Кolašin" iz Zubinog Potoka. 

Scenografiju za predstavu je uradio Goran Stojčetović, kostimograf je Boris Čakširan, a koreografkinja Isidora Stanišić. Originalnu muziku je komponovao Bojan Stojčetović. Za scenski govor je zadužena Ljiljana Mrkić Popović, a inspicijentkinja je Zorica Grahovac.

U predstavi igraju: Nebojša Đorđević, Ivana Кovačević, Bojan Stojčetović, Nemanja Janičić, Jasmina Stojiljković, Nikola Đorđević, Tamara Tomanović, Ognjen Mićović i Nikola Stanković.

Podsetimo, komad je premijerno izveden 30. maja ove godine upravo u Zubinom Potoku, a dan kasnije i na matičnoj sceni NPP-a u Gračanici.
Tagovi: KulturaZubin PotokNarodno pozorište

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije