14:33, 01.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Usvojen predlog o zamrzavanju procesa uklanjanja privremenih i nelegalnih objekata sa javnih površinaNa današnjoj vanrednoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica, usvojen je predlog o zamrzavanju procesa uklanjanja privremenih i nelegalnih objekata sa javnih površina.

usvojen-predlog-o-zamrzavanju-procesa-uklanjanja-privremenih-i-nelegalnih-objekata-sa-javnih-povrsina

Radio Kontakt Plus

Ovaj predlog iznela je šefica opštinske administracije Adrijana Hodžić, koja je naglasila da se uklanjanje spornih objekata obustavlja, sve dok se predstavnici objekata sa jedne i opštinski organi sa druge strane, ne dogovore o daljim koracima.

„Pozivaju se korisnici privremenih i nelegalno izgrađenih objekata da odrede svoje predstavnike, koji će u saradnji sa opštinskim organima raditi na iznalaženju rešenja u vezi sa ovim procesom“, poručila je Hodžić.

Za ovaj predlog, od 14 prisutnih, glasalo je 11 odbornika, dok je troje bilo uzdržano.

Sednici je danas prisustvovao i vršilac dužnosti gradonačelnika Severne Mitrovice, Aleksandar Spirić, kao i vlasnik jednog od ilegalnih objekata u gradu, Aleksandar Arsenijević. 

Arsenijević je nakon sednice poručio, da će uz pomoć pravnika koje će angažovati, protumačiti donetu odluku, kao i da će u međuvremenu oformiti komisiju, koja će komunicirati sa opštinskim organima. Ta komisija će se sastojati od 10 predstavnika korisnika spornih lokala. Kako kaže, očekuje fer-plej.

“Zahtevamo da naša komisija određuje ko će i šta dalje raditi u tim projektima. Dakle, da ne bude da sa opštinske strane bude jedan čovek koji će možda u nekom rešenju da pribavi dobrobit za sebe, a da neko od nas bude obespravljen i ostane na ulici. Naš cilj je i da nema privilegovanih i to nećemo dozvoliti u našim redovima”, jasan je Arsenijević.

Takođe je obećao da će se pronaći rešenje i za one kojima su lokali već srušeni, gde im je ujedno uputio poziv da se jave. Na pitanje zašto su se pobunili tek sada kada su neki lokali već porušeni, kaže: „Ljudi su pozivani jedan, drugi, treći, pratili ste, ko je po rečima prodat, ko nije. Jednostavno dok se nije komšija sa komšijom sreo, seo, video oči u oči, pitao jedan drugoga, za to je trebalo vremena“.

On je zahvalio što je jutros puštena električna energija svim lokalima, koji su prethodno isključeni sa elektromreže.

Podsetimo, uklanjanje lokala u severnom delu Mitrovice obustavljeno je juče nakon sastanka vlasnika spornih objekata sa predstvanicima lokalne vlasti, gde su vlasnici tražili odlaganje rušenja na dve godine.Tagovi: SkupštinaMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije