„Uzmi da budeš uman, daj i budi human“: Preko 150.000 dinara za narodne kuhinje na KiM

Preko 150.000 dinara za pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji sakupljeno je na humanitarnoj akciji "Uzmi da budeš uman, daj i budi human!" održanoj prošle nedelje u ...
Image

Podsetimo, akcija je organizovana uz promociju udžbenika „Osnovi kliničke neurologije“, čiji su urednici prof. dr Nenad Milošević i prof. dr Snežana Filipović Danić. 

„Ovi divni ljudi smatrali su da je ovo dobra prilika da se prikupi prilog i uputi pomoć Dobrotvornoj organizaciji Majka devet Jugovića, odnosno narodnim kuhinjama na teritoriji Kosova i Metohije koje pod okriljem Eparhije raško-prizrenske funkcionišu preko dvadeset godina“ – navode iz dobrotvorne organizacije „Majka devet Jugovića“.

„Sama zamisao odisala je srdačnošću, saosećanjem, bratskom ljubavlju, pa je tako i uspešno sprovedena. Svi zainteresovani da dobiju udžbenik, ostavljali su dobrovoljni prilog a odziv dobročinitelja je bio itekako veliki. Prvi među darodavcima bili su upravo prof. dr Tatjana Novaković, zatim prof. dr Nenad Milošević i prof. dr Snežana Filipović Danić, a primer su sledili kako profesori i ostali zaposleni na fakultetu tako i veliki broj studenata. Humanitarna akcija završena je sa prikupljenih 153.440,00 dinara“ – dodaju.

Iz Dobrotvorne organizacije „Majka devet Jugovića“ su se zahvalili svima koji su osmislili i organizovali humanitarnu akciju, uz poruku da su mladi imali priliku ne samo da budu deo humane priče, već i da, pored mnogih lekcija koje će savladavati, nauče i onu – „činimo dobro i da se dobrom nadamo“.

„Dobra dela svakako dolaze od dobrog srca, pa se zahvaljujemo svima koji su organizovali i učestvovali u jednoj humanoj priči poput ove“ – naveli su. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.