14:04, 17.10.2019Izvor: RSE, Beta

Uzorci koverata iz Srbije poslati u inostranstvoUzorci koverti sa glasovima iz Srbije za prevremene kosovske parlamentarne izbore poslati su na laboratorijsku analizu u inostranstvo, rekao je Artan Grantoli, iz kosovskog tužilaštva. On je odbio da otkrije u koju zemlju su koverte poslate.

uzorci-koverata-iz-srbije-poslati-u-inostranstvo

Radio Kontakt plus

"U jednoj od evropskih zemalja nađena je laboratorija u koju su poslati uzorci na analizu. Kada dobijemo rezultat, objavićemo ga", rekao je Grantoli za Radio Slobodna Evropa, i odbio da kaže u koju zemlju su poslati uzorci.

Direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje, Naser Ramadani, nije izneo detalje o tome šta je u koverti izazvalo, kako je rečeno, alergijske reakcije osoblja CIK-a.

On je 15. oktobra izjavio da su posle analize 12 pacijenata koji su bili pod nadzorom u Infektivnoj klinici KBCK, utvrdili da uzrok nije zaraza.

U nedelju, 13. oktobra, dok su otvarali i verifikovali glasove koji su stizali iz Srbije u zapečaćenim kovertama, dvadesetak zvaničnika CIK-a se požalilo na zdravstveno stanje, a potom je 12 završilo u bolnici. Lekari su rekli da imaju različite reakcije, poput povraćanja, crvenila lica, svraba. Rezultati analiza koji su obavljeni u Nacionanom institututu javnog zdravlja su pokazali da za to nema infektivnog uzroka.

Brojanje tih glasova je odloženo do okončanja istrage koju vodi Tužilaštvo.


Tagovi: KosovoCIKIzbori

Povezane vesti
Najčitanije


20:29, 14.01.2020


Najnovije