14:12, 11.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Vasić: Jutros sam obavešten o odlaganju ročišta u slučaju ubistva Olivera IvanovićaAdvokat Dejan A. Vasić izjavio je za Radio Kontakt Plus da je jutros od strane Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini obavešten o odlaganju novog pripremnog ročišta za razmatranje treće optužnice protiv optuženih za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, te da mu je rečeno da će mu u toku dana biti poslato obrazloženje o razlozima odlaganja. 

vasic-jutros-sam-obavesten-o-odlaganju-rocista-u-slucaju-ubistva-olivera-ivanovica

Radio Kontakt Plus

Advokat Faruk Korenica, u jučerašnjoj izjavi za KoSSev naveo je da je do odlaganja došlo zbog predloga koji je uputio novi advokat optuženog Radeta Basare, Tom Gaši.

U predlogu se prema rečima Korenice, traži da se on izuzme iz postupka zato što je branio i Radeta Basaru i Nedeljka Spasojevića. 

Advokat Vasić, branilac optuženog Dragiše Markovića, kaže da još uvek nema nikakva zvanična saznanja o tome.

„Biću upoznat sa razlozima odlaganja pripremnog ročišta kad rešenje budem službeno dobio od suda. Do tada ne bih da komentarišem nešto što pretpostavljam da je istina, ali još uvek ne mogu da verujem da je to tako.“

Na pitanje da li je ova odluka suda u skladu sa postojećim zakonom, Vasić kaže: „Nekako je lakše da se odloži kada to sudu ili tužilaštvu odgovara, ne daj Bože da smo mi advokati to tražili, bili bismo kažnjeni“.

Prema navodima u novoj, trećoj optužnici, za ubistvo srpskog političara sa Kosova i Metohije, Olivera Ivanovića, optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara.

Optuženi su i Željko Bojić, Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji su u bekstvu.

Žarko Jovanović je optužen za zloupotrebu službenog položaja, a Dragiša Marković za otkrivanje službene tajne.

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.


Tagovi: PravosuđeOliver Ivanović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije