Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Vasić pisao Kvinti da se ublaži pritvor Slađanu Trajkoviću

Advokat Dejan Vasić uputio je danas ambasadorima zemalja Kvinte da se Slađanu Trajkoviću, koga kosovske institucije terete za navodni ratni zločin, ublaži mera sudskog pritvora iz humanih razloga. ...
Image

“Do sada sam se sa istim zahtevom obratio najvišim pravosudnim i političkim institucijama na Kosovu, a da niko od njih nije udostojio da odgovori i jednom rečju na naše molbe. Za Slađana Trajkovića ne tražimo pravdu koja je nerelna, s obzirom na to da je ukidanje mere sudskog pritvora bilo dozvoljeno mnogim stanovnicima Kosova koji su za isto delo odgovarali kako pred lokalnim većima, tako i u vreme kada su u ovim slučajevima postupale strane sudije u sklopu misija UNMIK-a i EULEX-a”, rekao je Vasić.

Trajkovićeva supruga Suzana je posetila danas svoga supruga u pritvoru, rekavši da dve nedelje nije dobio medicinsku terapiju koju mora da uzima svakodnevno. Podsetimo Slađan Trajković je dijabetičar.

“Dve nedelje mu nisu dali lekove ni za šećer, ni za jetru. Otvorile su mu rane na nogama. Tek danas sam odnela mast 'jekoderm' da ublaži rane”, naglasila je ona i apelovala da je Slađanu Trajkoviću podhitno potrebno lečenje u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica.

Bivši policajac Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u južnom delu Mitrovice.

Gračanica onlajn


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.