Vasić podneo molbu za svedočenje Aljbina Kurtija u slučaju Dragiše Milenkovića

Advokat optimističan da će naići na pozitivan odgovor
Image
Foto: Kim

Advokat Dejan A. Vasić podneo je danas zvaničnu molbu kosovskom premijeru Aljbinu Кurtiju za davanje iskaza u svojstvu svedoka odbrane osumnjičenog Dragiše Milenkovića iz Gračanice.

Advokat je molbu predao na pisarnici Vlade, koju je priložio uz zahtev za saslušanje svedoka Specijalnom tužilaštvu.

“U narednim danima očekujem pozitivan odgovor i zakazivanje termina za saslušanje”, kazao je advokat Dejan A. Vasić.

Podsetimo, specijalni postupajući tužilac u Prištini saslušao je juče Dragišu Milenkovića kao okrivljenog za navodne ratne zločine, a tokom saslušanja je njegov branilac Dejan Vasić predložio da poseban svedok odbrane bude kosovski premijer Aljbin Kurti.

„Ovom prilikom smo u saradnji, koja je od početka, moram da kažem, izuzetna, sa postupajućim tužiocem u ovom predmetu, dogovorili saslušanje jednog posebnog svedoka odbrane, aktuelnog premijera Aljbina Kurtija, koji je u vreme kada je osumnjičeni Dragiša radio u okružnom zatvoru u Prištini bio pritvoren“, rekao je Vasić nakon saslušanja njegovog branjenika.

Prema navodima Vasića, Kurti bi trebalo da kaže par reči o kredibilitetu osumnjičenog i njegovom postupanju prema sadašnjem prištinskom premijeru, a tadašnjem pritvoreniku kojem je pravio društvo dok je bio u ćeliji, donosio knjige da čita i sa kojim je puno vremena proveo u razgovorima.

Dragišu Milenkovića uhapsili su pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije 21. juna u njegovoj kući u okolini Gračanice.

Porodici je tada obrazloženo da Milenkovića hapse zbog ratnog zločina nad Albancima koje je navodno maltretirao dok je radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.