Vasić: Trajković priveden u južnom delu grada kada je hteo da kupi lekove, sutra odluka o sudskom pritvoru

Slađan Trajković, nekadašnji pripadnik Kosovske policije koji je juče priveden - nalazi se u pritvorskoj jedinici u policijskoj stanici u Prištini, potvrdio je njegov branilac, ...
Image

„Za sutra je zakazana sednica na kojoj će se raspravljati o određivanju sudskog pritvora. Ja sam uspeo Slađana da posetim u pritvorskoj jedinici u policijskoj stanici u Prištini. Poneo sam mu lekove i cigarete. Sutra ćemo videti koje su to sumnje koje mu se stavljaju na teret“, kazao je Vasić, navodeći da za sada njemu nije zvanično poznato koje su to optužbe koje mu se stavljaju na teret, dodajući da je Trajković jučerašnji dan proveo bez advokata i da se branio ćutanjem. 

Vasić pojašnjava i da je Trajković uhapšen u južnom delu grada. 

„Kada je otišao da kupi lekove“, kazao je. 

Govoreći o tome kako se Trajković sada oseća, Vasić navodi da je bio zabrinut zbog terapije koju nije imao sa sobom, te ponavlja da mu je terapiju dostavio.

„Mislim da je sa te strane zbrinut. Izrazio je neku bojazan za zdravstveni problem koji je imao pre hapšenja, ali nadam se da će to bar do sutra da bude mirno“, kazao je Vasić. 

Podsetimo, Trajković je priveden tokom jučerašnjeg dana, da bi Kosovska policija ranije danas saopštila da se privedeni muškarac srpske nacionalnosti sumnjiči za umešanost u navodni ratni zločin 1999. godine. 

U najnovijem, večerašnjem saopštenju, a nakon što je Vasić dao izjavu za medije, potvrdili su da je Trajković osumnjičen za navodni „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

Trajković je inače bio nekadašnji pripadnik MUP-a, a u Kosovskoj policiji je bio od 2013. godine, koju je napustio kada su to učinili i ostali pripadnici KP-a srpske nacionalnosti na severu Kosova. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.