Vaskršnja poslanica SPC: Čvrsto i nepromenljivo – neprihvatljivo otuđenje KiM od države Srbije posredno ili neposredno

Poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Porfirije, pozvao je vernike da se ujedine i umnožavaju svoje molitve za mir, za očuvanje Kosova i Metohije u Srbiji, kao i za očuvanje svetinja. U ...
Image

„Arhijereji i verni narod Srpske pravoslavne crkve, čije prvo ime jeste Pećka Patrijaršija, čvrsto i nepromenljivo su na stanovištu da je otuđenje Kosova i Metohije od države Srbije, posredno ili neposredno, de facto ili de jure, neprihvatljivo“, rekao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je takođe naglasio važnost zajedničkog života sa kosovsko-metohijskim Albancima, uz međusobno poštovanje i razumevanje.

„Ako u našim dušama ima mesta i za jedne i za druge, biće i na Kosovu i Metohiji mesta za sve“, rekao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je istakao da srpski narod danas ima dovoljno vere, molitve i pravednosti da sačuva sebe i sve oko sebe u vremenima koja dolaze.

„Kao što su nas snaga vere i molitve naših pravednih predaka i otaca provele kroz teskobe istorije, tako je potrebno da i danas, u svim pregnaćima, poslušamo glas Crkve, glas Gospodnji“, zaključio je patrijarh Porfirije.

Čitavu poslanicu poslušajte u nastavku:


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.