Velika Hoča: Carina zaplenila 42.000 litara vina; Staviljeci: Bilo je proizvoda sa „neustavnim nazivima“

Kosovska carina danas je sprovela akciju oduzimanja vina u vinariji Petrović u Velikoj Hoči, a detalje akcije za Klan izneo je portparol carine, Adriatik Staviljeci.
Image

On je naveo da „proizvođač nije imao adekvatnu dokumentaciju“, te da je alkoholne proizvode nazvao „neustavnim nazivima“.

„Pored prvih sumnji koje su se odnosile na proizvodnju alkohola bez plaćanja akciza i prethodne registracije, naišli smo na to da su proizvodi koji su stavljeni u promet sadržali neustavne nazive“, rekao je Staviljeci.

Klan nije preneo u svom tekstu koji su to konkretni nazivi koji su „neustavni“, ali je portal Kallxo objavio tekst u kojem navodi da je vino proizvedeno u Velikoj Hoči imalo natpis Kosovo i Metohija.

„Vino koje se proizvodilo u selu Velika Hoča u Orahovcu proizvedeno je i prodavano sa natpisom 'Kosovo i Metohija'… Kallxo je obezbedio fotografije zaplenjenog vina i na njemu se može videti natpis na srpskom jeziku 'Kosovo i Metohija'“ – piše Kallxo u tekstu sa naslovom „Vino proizvedeno u Velikoj Hoči sa napisom 'Kosovo i Metohija'“ uz fotografije boce vina na kojima piše da vino proizvodi i puni Vinica Petrović u Velikoj Hoči na Kosovu i Metohiji, u Srbiji. 

Šta se događalo danas i juče u Velikoj Hoči čitajte u vesti u nastavku: 

Zaplenjeno više od 40.000 litara vina u Velikoj Hoči


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.