22:01, 04.07.2020Izvor: Beta, Danas

Veselji pozvao da se otkaže protest podrške njemu i TačijuLider Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji pozvao je danas da se otkaže protest Organizacije ratnih veterana OVK i bivših političkih zatvorenika, koji je zakazan za 9. jul.

veselji-pozvao-da-se-otkaze-protest-podrske-njemu-i-taciju

Foto: Nspm

Protest je najavljen u znak podrške Veseljiju i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju nakon što je objavljeno da je Specijalizovano tužilaštvo u Hagu podnelo na razmatranje Specijalizovanim većima na Kosovu optužnicu u deset tačaka protiv njih dvojice i drugih osoba.

Oni se terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratne zločine, uključujući ubistvo, prisilno odvođenje, progon i mučenje tokom sukoba na Kosovu.

Te organizacije su najavile protest pod nazivom „U odbranu oslobodilačkog rata“.

Putem video-poruke koja je objavljena na Fejsbuku, Veselji je zahvalio na podršci, ali je dodao da se brine za zdravlje građana.

„Ne želim da zbog mog života životi drugih budu dovedeni u opasnost, jer cilj našeg rata je bio živeti slobodno, bez rizika. Život svakog je najvredniji. Zato sa najvećim razumevanjem i najiskrenijim zahtevom, molim svoje saborce i sve građane da otkažu ovaj protest“, kazao je Veselji.


Tagovi: Specijalni sudOVKProtestKadri Veselji

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije