15:20, 27.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Vidovdanska akcija – Studenti iz Beograda i Banja Luke za decu sa Kosova i MetohijeČlanovi Humanitarne organizacije “Kosovsko Pomoravlje”, posetili su danas vrtić “Kolibri“ u Partešu i tom prilikom donirali aparate za opremanje kuhinje u okviru vrtića, a decu koja u njemu borave obradovali novim igračkama. Sredstva za realizaciju današnje akcije, omogućena su zajedničkom donacijom studenata Fakulteta političkih nauka iz Beograda i njihovih kolega sa Fakulteta političkih nauka iz Banja Luke.

vidovdanska-akcija-studenti-iz-beograda-i-banja-luke-za-decu-sa-kosova-i-metohije

Foto: HO Kosovsko Pomoravlje

Studenti sa ovih fakuleta, poslednjih nekoliko meseci, u okviru akcije “Osmeh za Kosmet“, prikupili su znatna novčana sredstva za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. 

Tom prilikom je u Beogradu i Banja Luci, organizovano više humanitarnih događaja kulturog, obrazovnog i zabavnog karaktera, posvećenih srpskom kulturnom i istorijskom nasleđu na Kosmetu.

“Svojim zalaganjem, mladi iz Beograda i Republike Srpske, pokazali su da radoljublje i briga o svom narodu, prevazilaze sve teškoće i ograničenja sa kojima se trenutno suočavamo, zbog mnogih političkih i društvenih okolnosti”, navedeno je u saopštenju HO “Kosovsko Pomoravlje”. 

Kako navode, želja im je da nastave da pomažu vaspitno-obrazovnim institucijama i time doprinesu lepšem i zdravijem odrastanju dece, ali i da sačuvaju identitet i privrženost srpskom narodu. 

“Nadamo se da će današnja akcija biti podstrek svima, a prvenstveno našim mladim sunarodnicima, da podrže naš humanitarni rad i ostanak mladih na Kosovu i Metohiji”, zaključuje se u saopštenju.
 Tagovi: DonacijaPartešHumanitarna pomocDecaKosovsko PomoravljeKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije