Vigemark: Medicinski tim EULEX-a ponovo pregledao Dejana Pantića

Medicinski tim EULEX-a ponovo je pregledao D. P, koji je pritvoren od strane Kosovske policije.
Image

To je danas na Tviteru saopštio šef EULEX-a, Lars-Gunar Vigemark.

„Na zahtev nadležnih kosovskih vlasti, medicinski tim EULEX-a juče uveče je pregledao gospodina D. P. koji je pritvoren od strane Kosovske policije. Ovo je drugi lekarski pregled D. P, koji je sproveo medicinski tim EULEX-a. Prvi je obavljen pre nedelju dana“, naveo je Vigemark.At the request of the responsible Kosovo authorities, an EULEX medical team yesterday evening examined Mr D.P. who is detained by the Kosovo Police. This is the second medical exam of Mr D.P. conducted by an EULEX medical team. The first one took place a week ago.— Lars-Gunnar Wigemark (@LarsGWigemark) December 25, 2022

Vigemark nije objavio puno ime i prezime pregledanog, ali je iz ove misije ranije saopšteno da je lekar EULEX-a, na zahtev sudije za prethodni postupak, pregledao bivšeg policajca Dejana Pantića 17. decembra.

Bivši službenik Kosovske policije, Dejan Pantić, uhapšen je 10. decembra na Jarinju. U međuvremenu mu je određena mera sudskog pritvora od 30 dana. Njega vlasti u Prištini terete da je učestvovao u napadu na prostorije Centralne izborne komisije. Napad je okarakterisan kao „terorizam“. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.