Vijesti: U Gnjilanu uhapšen odbegli pripadnik kavačkog klana

S.J. kojeg je Kosovska policija danas uhapsila u Gnjilanu odbegli je pripadnik kavačkog klana, javljaju Vijesti, pozivajući se na saopštenje Uprave policije Crne Gore. 
Image

S.J. se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu u škaljarca Nikole Stanišića na Lovćenu, navode. 

Iz Uprave policije saopšteno je da je S.J. uhapšen na Kosovu nakon višemesečne intenzivne i kontinuirane razmene operativnih podataka: „sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova, a u okviru ciljane potrage“.

„On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom. S.J. u operativnim evidencijama Uprave policije važi za pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe. On je lišen slobode po međunarodnoj poternici Crne Gore, raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica, a radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred pravosudnim organima naše države zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dela teško ubistvo“, saopštili su iz crnogorske policije, javljaju Vijesti.  

Precizirali su da se S.J. sumnjiči da je zajedno sa drugim licima tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koja je planirala ubistvo Stanišića.

Te da je učestvovao u radnjama koje su prethodile lišenju života kao i uklanjanju tragova ovog krivičnog dela nakon što je ovo lice i lišeno života, prenose Vijesti saopštenje policije. 

Pročitajte još: 

KP: U Gnjilanu uhapšen Srbin, sumnja se da je lice sa međunarodne poternice


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.