Viši sud: Radoičić pušten iz pritvora, izrečena mu mera zabrane odlaska na Kosovo

Zabranjen mu odlazak na Kosovo
Image
Foto: N1

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog M. R. o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled opasnosti od bekstva.

Istovremeno, kako je saopšteno iz Višeg suda, prema okrivljenom M. R. određena je mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju Kosova, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

Takođe, dodaje se, od okrivljenog M. R. privremeno je oduzeta putna isprava i to pasoš Republike Srbije, a okrivljeni je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze.

Precizira se da se okrivljenom M. R. na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 i 3 u vezi sa stavom 1 Кrivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz člana 349 stav 2 u vezi sa stavom 1 Кrivičnog zakonika i krivičnim delom Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi sa članom 278 stav 1 Кrivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja, stoji u saopštenju.

Doskorašnji potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, priveden je juče od strane Uprave kriminalističke policije. Saslušan je u Višem javnom tužilaštvu. On je negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Potom mu je određeno zadržavanje od 48 časova.

Podsetimo, Milan Radoičić odazvao se pre nekoliko dana pozivu državnih organa Republike Srbije.

Radoičić je preuzeo na sebe celokupnu odgovornost za dešavanja 24. septembra u selu Banjska na severu Kosova, kada su tokom oružanog sukoba ubijeni kosovski policajac i trojica Srba sa severa Kosova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.