Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Visoki Dečani: Nastavljene krađe u etnički mešovitim delovima Kosova, u Gračanici učestale pljačke privatnih kuća

"Usred rastućih etničkih tenzija, krađe se nastavljaju u etnički mešovitim delovima Kosova" - оbjavljeno je na Tviter nalogu manastira Visoki Dečani. 
Image

Pobrojani su slučajevi zabeleženi marta i aprila, te preciziraju da su u poslednje vreme u etnički mešovitoj opštini Gračanica sve učestalije pljačke, posebno privatnih kuća. 

Najnovija pljačka dogodila se rano jutros u Lapljem Selu gde je opljačkana ekspozitura Pošte Srbije koja se nalazi u objektu lokalnog Doma kulture. Marta, u selu Batuse kod Kosova Polja, na meti lopova našle su se dve srpske kuće i jedna u Lapljem Selu.

„U Batusu je provaljena i opljačkana kuća Dragiše Mirića, bivšeg poslanika u Skupštini Prištine. Nepoznata lica provalila su i opljačkala kuću porodice Mitra Maksimović u Suvom Dolu kod Lipljana. U martu je peti put provaljeno u kuću Slavića porodice u Lepini, kod Lipljana“ – navodi se u tvitu Visokih Dečana.

Navode da počinioci nijedne od ovih krađa nisu privedeni pravdi. 

„O osećaju rastuće nesigurnosti i neuspeha Kosovske policije da zaštiti građane izveštavaju lokalni srpski mediji“ – dodaju. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.