11:46, 07.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Vitia i Grandahl o situaciji u vezi sa pandemijom korona virusa



Vršilac dužnosti kosovskog ministra zdravlja Arben Vitia razgovarao je sa norveškim ambasadorom na Kosovu Jensom Erikom Grandahlom o situaciji u vezi sa pandemijom korona virusa.

vitia-i-grandahl-o-situaciji-u-vezi-sa-pandemijom-korona-virusa

msh.rks-gov.net

Ministar Vitia upoznao je ambasadora Norveške sa trenutnim kapacitetima Kosova i pripremama za povećanje istih, u cilju spremnosti za  suočavanje sa svim mogućim scenarijima, saopšteno je iz kosovskog ministarstva zdravlja. 

Ambasador Grendahl rekao je da je narod Norveške, osim doprinosa od 500 hiljada evra u okviru fonda Evropske unije za pomoć Kosovu, spreman da i ubuduće, u slučaju potrebe, pruža podršku u oblasti očuvanja javnog zdravlja.

Ministar Vitia je na jučerašnjem sastanku istakao posvećenost, na prvom mestu zdravstvenih radnika, kao i svih ostalih aktera uključenih u sprečavanje širenja pandemije koja je pretnja celom svetu.

Istovremeno, ministar Vitia upoznao je ambasadora sa merama pružanja pomoći svim zajednicama u svakoj opštini od strane zdravstvenih radnika, uz korišćenje najefikasnijih protokola u lečenju pacijenata.

Na Kosovu je trenutno 145 obolelih od COVID-19, 24 pacijenta su izlečena, dok su zabeležena 3 smrtna slučaja.


Tagovi: PomoćKosovoZdravstvoNorveškaKorona virus

Povezane vesti




Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije