Vlada Srbije: Cene hrane ograničene i u martu

Vlada Srbije izmenila je Odluku o privremenoj zabrani izvoza evrodizela EN 590 kako bi se obezbedilo sigurno snabdevanje domaćeg tržišta derivatima nafte. Produženje privremene zabrane izvoza ...
Image

„Na današnjoj sednici usvojena je Uredba o ograničenju visine cena derivata nafte koja se odnosi na Evro dizel i Evro Premium BMB 95 i važiće do 3. marta 2023. godine. Takođe, Odlukom o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte privremeno je smanjen iznos akciza na gasna ulja, olovni i bezolovni benzin za pet odsto, do kraja marta 2023. godine“, navela je Vlada.

Članovi vlade doneli su Odluku o obrazovanju Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača koji će, kao stručno savetodavno telo, raditi na unapređenju sistema zaštite potrošača i saradnji nadležnih organa, organizacija i drugih nosilaca zaštite potrošača, saopšteno je nakon sednice.

„Funkcija ovog tela je predlaganje mera i aktivnosti unapređivanja zaštite potrošača, učestvovanje u izradi Strategije, izveštavanje Vlade o stanju u ovoj oblasti i sprovođenju Akcionog plana. Prvi konsultativni Savet za zaštitu potrošača obrazovan je 2012. godine i pokazao se kao efikasan instrument za razmenu mišljenja relevantnih vladinih institucija, nevladinog sektora i nezavisnih stručnjaka u cilju unapređenja zaštite potrošača“, navela je Vlada Srbije.

N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.