16:44, 18.11.2019Izvor: Nova ekonomija

Vlada Srbije daje 28 miliona dinara za projekte na KosovuVlada Srbije opredelila je skoro 28 miliona dinara za „unapređenje inovacionih kapaciteta" na Kosovu, što uključuje projekte „uspostavljanja integrisanih sistema nadzora i kontrole", piše Nova ekonomija.

vlada-srbije-daje-28-miliona-dinara-za-projekte-na-kosovu

Foto: MONDO/Petar Stojanović

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, ova sredstva koriste se za realizaciju projekata kojim se implementiraju nove tehnologije u okviru koncepta „pametnih i bezbednih gradova”.

Novac je namenjen za unapređenje „inovacione infrastrukture" u oblasti bezbednosti, mobilnosti i transporta, javnih i komunalnih usluga, digitalizacije u javnom sektoru, zaštite životne sredine i razvoja inovacionog preduzetništva.

U sferi bezbednosti finansiraće se „uspostavljanje integrisanih sistema nadzora i kontrole, sistema upozorenja u situacijama ugrožene bezbednosti, sistema za reagovanje u vanrednim situacijama i dr."

Za sredstva će moći da konkurišu lokalne samouprave sa Kosova, a program sprovodi Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, Nenada Popovića.

Aktivnost za koju su odobrena sredstva, kao i sva plaćanja u vezi sa njenom realizacijom, mora biti započeta nakon potpisivanja ugovora, a plaćanja izvršena do 31. januara 2020. godine, dok se pravdanje utrošenih sredstava mora izvršiti najkasnije do 31. marta 2020. godine.


Tagovi:

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije