20:04, 09.06.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Vlada Srbije: U Tursku sa ličnom kartom, odluka o zapošljavanju diplomaca medicinskih fakulteta i školaVlada Srbije donela je zaključak kojim je omogućeno građanima Srbije i Turske da državne granice obe zemlje prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom. Donesene su i odluke o zapošljavanju najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola. 

vlada-srbije-u-tursku-sa-licnom-kartom-odluka-o-zaposljavanju-diplomaca-medicinskog-fakulteta-i-medicinskih-skola

Foto: Vlada Srbije

"Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje protokola br. 1 između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske o izmenama i dopunama sporazuma o uzajamnom ukidanju viza, omogućio je građanima ove dve zemlje da državne granice prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom radi unapređenja i olakšanog kretanja ljudi i prometa roba, što je od posebnog značaja, imajući u vidu veoma razvijenu privrednu saradnju Srbije i Turske, kao i izuzetno veliki broj međusobnih turističkih poseta" - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Na sednici je usvojen i Zaključak o saglasnosti da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti s ciljem zapošljavanja najboljih 100 diplomaca medicinskih fakulteta u zdravstvenim ustanovama u Republici Srbiji.

U vladi ocenjuju da je ovo "značajan korak ka sprečavanju odlaska mladih lekara iz zemlje".

Istovetan Zaključak donet je i u cilju zapošljavanja najboljih 200 diplomaca srednjih medicinskih škola.

O ostalim najnovijim odlukama vlade čitajte na Internet stranici Vlade Srbije.
Tagovi: Vlada SrbijeRegion i svetSrbija

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije