09:42, 02.04.2015Izvor: Radio Kontakt plus

Voda iz vodovoda u Gračanici bakterioloski ispravnaKOSOVSKA MITROVICA- Specijalista higijene dr Ljiljana Anđelković iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici izjavila je danas da su rezultati ispitivanja površinskih i podzemnih voda u Gračanici u granicama dozvoljenih i da je voda iz gradskog vodo

voda_iz_vodovoda_u_gracanici_bakterioloski_ispravna_

KOSOVSKA MITROVICA- Specijalista higijene dr Ljiljana Anđelković iz  Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici izjavila je danas da su rezultati ispitivanja površinskih i podzemnih voda u Gračanici u granicama dozvoljenih i da je voda iz gradskog vodovoda bakteriološki ispravna.

                Anđelković je Radiju Kontakt plus rekla da su uzorkovali površinsku i podzemnu vodu u Gračanici za laboratorijske analize i da je sve izvršeno u cilju pregleda kvalitetat vode u uslovima pojačanih padavina.

“Rezultati fizičko-hemijskog ispitivanja i ispitivanja na teške metale i opasne materije u površinskim i podzemnim vodama uredni su i u granicama dozvoljenih vrednosti,”- rekla je Anđelković.

Ona je dodala da su dobili i rezulate ispitivanja vode za piće u Gračanici i Lapljem Selu iz gradskog vodovoda i da je i ta voda baktreriološki bila ispravna.

Govoreći o sledećim koracima koje će preduzeti u naseljima na centralnom Kosovu kloji su bili pogođeni poplavama Anđelković je naglasila da će biti izvršena dezinfekcija poplavljenog terena odnosno kucća, dvorišta, pomoćnih objekata i da će izvršiti čiscćenje i dezinfekciju bunara.

                Iz “3 E Instituta” koji se bavi ekologijom upozorili su pre nekoliko dana da je voda koja se izlila iz korita reke Gračanke navodno pokupila mulj i sadržaj “Jalovine Kišnica”, pa su teški metali iz rudnika dospeli kako u zemljište, tako i u podzemne vode.

 


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije