Vrbovac: Položen kamen temeljac za kuću Pirića

U Vrbovcu je danas položen kamen temeljac za gradnju nove porodične kuće za porodicu Marka i Jelene Pirić koji godinama nakon raseljeništva žive kao podstanari - saopšteno je iz ...
Image

Pirići su od 1999. godine raseljeni iz Vitine u Vrbovac. Radi se o tročlanoj porodici koja očekuje rođenje još jednog deteta. 

„Od 1999. godine smo izbeglice i plaćali smo kiriju tako da će nam nova kuća mnogo značiti. Prethodnih godina smo uspeli da uštedimo malo novca i da kupimo plac na kojem će nam izgraditi kuću što će značiti i jedan novi početak za našu porodicu“ – rekao je Marko Pirić, zahvalivši se Kancelariji za KiM čijim se sredstvima i gradi kuća. 

Kamen temeljac za novu kuću položio je predsednik Privremenog organa opštine Vitina Srđan Nikolić koji je istakao da će radovi biti završeni u najkraćem mogućem roku.

„Zahvaljujući pomoći i razumevanju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i direktora Petra Petkovića, obezbeđena su sredstva za izgradnju kuće za porodicu Marka Pirića, koja je više od dve decenije živeli kao podstanari u ovom selu. Uskoro očekuju i prinovu, pa će u novoj kući biti i brojčano jači“ – rekao je Nikolić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.