Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Vrbovac: Ponovo ne radi opština, prekinut štrajk glađu

Nakon postignutog dogovora da Privremeni organ opštine Vitina ponovo prestane sa radom nakon jučerašnjeg upada radnika u zgradu ove institucije, Biljana Uzelac Marinković iz Vrbovca je ...
Image

Podsetimo, ona sa nekoliko nezadovoljnih i nezaposlenih meštana već četiri i po meseca blokira rad PO Opštine Vitina, a juče je započela i, ispostaviće se, kratkotrajni štrajk glađu.

„Štrajk glađu je prekinut, došli smo do nekog dogovora sa radnicima opštine da ja prekinem štrajk glađu, a da oni izađu iz opštine. To je i bio uslov, da se opština vrati u prvobitno stanje, kao pre četiri i po meseca kada smo krenuli sa blokadom, da i dalje ne radi, sve dok neko ne dođe da sasluša naše probleme i dođe do nekog rešenja“, rekla je Uzelac Marinković za Kim.

Ona je dodala da su danas opštinski službenici ponovo dolazili, ali da nisu ulazili u zgradu.

„Nisu pokušavali da uđu. Ako ih mi pustimo dobro, ako ne, neće dolaziti. Mi se nismo složili da opština ponovo radi, oni su pola sata sedeli i vratili se“, kazala je Uzelac Marinković.

Desetak ljudi blokira rad Privremenog organa opštine Vitina zbog toga što, kako Uzelac Marinković navodi, mnogi zaposleni u ovoj lokalnoj samoupravi ne dolaze na posao, primaju duple plate i što među zaposlenima ima i onih koji uopšte ne žive na Kosovu ili su iz drugih opština.

Nezadovoljni meštani Vrbovca sada žele da razgovaraju jedino sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Njihov protest ispred PO Opštine Vitina u selu Vrbovac je počeo 7. februara.

Kancelarija za KiM bez komentara povodom protesta u Vrbovcu

RTV Kim je juče uputila nekoliko pitanja Kancelariji za Kosovo i Metohiju povodom dešavanja u Vrbovcu i višemesečnih protesta nezadovoljnih meštana.

Do objavljivanja ove vesti Kim nije dobio odgovor, iako je iz Kancelarije u međuvremenu više puta reagovano na razne izjave Aljbina Kurtija, kao i na razvaljivanje kapije na ulazu u posed crkve Svetog Spasa u Prizrenu.

RTV Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.