„Vrlo brzo regrutacija novih policijaca na severu Kosova, zabrana održavanja srpskih izbora i referenduma je naš veliki uspeh“

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja kazao je da će vrlo brzo biti obavljena regrutacija novih policijskih službenika u opštinama na severu i da je “na tom delu ...
Image

Poslanici iz redova srpske zajednice nisu bili prisutni dok je kosovski ministar imao reč, iako su se danas nakratko pojavili u skupštinskoj sali.

Svećlja je naveo i da su na severu Kosova izgrađene nove, ali i proširene postojeće policijske stanice.

Naglasio je da se na severu Kosova trenutno nalazi sedam stanica pogranične policije, kao i da je formirana Jedinica za brze granične intervencije.

Kazao je i da se “destruktivni pristup Srbije prema Kosovu još nije promenio”.

„Omogućili smo zamenu tablica iz doba Miloševića za 'RKS' oznake. Taj proces još uvek traje. Garantujem vam da ćemo nastaviti da se borimo protiv kriminala i korupcije na teritoriji čitavog Kosova“, poručio je Svećlja.

Istakao je da su “usled pritiska Beograda i nelegalnih srpskih struktura ostavke podnela 464 pripadnika Kosovske policije na severu”.

„I pored toga, ni u jednom trenutku nije bilo institucionalnog vakuuma, nedostatka pripadnika policije ili pojave nesigurnosti u severnim opštinama“, dodao je Svećlja.

Iskoristio je priliku da se sa govornice zahvali “kosovskim bezbednosnim agencijama koje se beskompromisno bore protiv kriminala”.

Svećlja je snimak svog obraćanja u skupštini objavio na društvenoj mreži Facebook.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.