Vučević i Mojsilović obišli jedinice Vojske Srbije u Kuršumliji

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas jedinice iz sastava Treće brigade ...
Image

On je istakao da je ovo bila prilika da se u neposrednom razgovoru razmene mišljenja u vezi sa „planovima za naredni period, u skladu sa naredbama državnog vrha“.

„I odavde mogu da pošaljem jasnu poruku da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od svoje države, od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta, čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet zemlje“ – poručio je Vučević.

Današnjem obilasku prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik Operativne uprave Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović.

Podsetimo, Vučević je dan ranije sa zamenikom načelnika Generalštaba general-potpukovnikom Petrom Cvetkovićem, obišao jedinice Vojske Srbije u garnizonima u Raški i Novom Pazaru.

On je tada poručio da Vojska Srbije ne želi nikakve sukobe, ali i da je spremna da „izvrši svako naređenje vrhovnog komandanta i da zaštiti našu državu i sve njene građane“.

Vučević je istakao da će „političko rukovodstvo učiniti sve da očuva mir i stabilnost“, ali i da je Vojska Srbije „najsnažniji, najubedljiviji argument odvraćanja za sve one koji nemaju dobre želje i ciljeve prema našoj državi“.

Vučevićevi obilasci događaju se u jeku tenzija na severu Kosova i barikada na putevim, na više lokacija, u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku. 

Podsetimo, 11. decembra predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, a iste večeri je saopštio da su „preduzete odgovarajuće mere zaštite otadžbine“

„Želim da kažem građanima Srbije da sam ponosan na naše vojnike i policajce… Nikada nismo imali ovakvu popunu i ovakav odziv i raspoloženje ljudi da se stave na raspolaganje otadžbini. Ponosan sam na njih. Pre bilo kakvog naređenja, milion puta ćemo pokušati da sačuvamo mir i sigurnost za sve naše građane“, rekao je.

Aleksandar Vučić je najavio i slanje zahteva KFOR-u za raspoređivanje srpskih snaga bezbednosti, navodeći i da će on biti odbijen. 

O barikadama na severu Kosova čitajte u vestima u nastavku: 

Sever Kosova: Srbi i dalje na barikadama, noćas jaka detonacija u severnom delu Mitrovice

Blokade puteva na severu Kosova i dalje traju

Na severu Kosova blokade putnih pravaca i dalje traju

Barikade na severu Kosova, Jarinje i Brnjak zatvoreni za saobraćaj


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.