Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Vučević: Na severu Kosova nije došlo do nasilja zbog Vučićeve politike, snage Vojske Srbije, jedinstva Srba

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je "snažnija i bolje opremljena i brojnija Vojska Srbije faktor koji nas udaljava od mogućih sukoba".
Image

Vučević je za televiziju B92 rekao da su tri razloga zašto se, kako je naveo novinar B92, nije krenulo u „napad na barikade“ na severu Kosova. 

„Prvo jeste – čvrsta politika koju Predsednik personifikuje i koji vodi državu sa vrlo jasnim političkim pozicijama i ciljevima koji su realni u datom vremenskom, prostornom okviru“ – kazao je Vučević.

Kao drugi razlog naveo je – „jedinstvo srpskog naroda na KiM u smislu da su na miran i demokratski način branili svoje ljudsko pravo i slobode“, a kao treći razlog naveo je – „snaga Vojska Srbije i odluka države Srbije da Vojska Drbije bude tako pozicionirana da jasno poručuje“ da postoje „crvene linije“.  

Vučević je dodao da to znači da ne može više biti operacija kao što su „Bljesak“ i „Oluja“ tokom kojih su proterani Srbi iz Hrvatske devedesetih godina prošlog veka, „ni novog progroma Srba na Kosovu i Metohiji“.

Prema njegovim rečima „sve drugo može i treba da bude za pregovaračkim stolom, ali nema novih izbegličkih kolona“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.