Vučević: Za Srbiju neprihvatljivo formiranje Oružanih snaga Kosova

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je na sastanku sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Šan Kristinom Maklaud da je duboko zabrinut zbog ...
Image

„Čemu u prilog govori i poziv predsednika Aleksandra Vučića upućen Srbima na Kosovu i Metohiji tokom aktuelne krize da poštuju KFOR i EULEX“, kazao je Vučević, saopšteno je iz ministarstva odbrane Srbije.

Ukazujući na to da je poštovanje međunarodnih sporazuma „temeljni princip koji se mora poštovati“, Vučević je naglasio je da je za Beograd neprihvatljiv proces transformacije Kosovskih snaga bezbednosti u Oružane snage Kosova.

„Što ne samo da nanosi štetu dijalogu Beograda i Prištine, već utiče i na destabilizaciju celog regiona“ – dodaje se. 

Vučević je sa ambasadorkom razgovarao i o bilateralnoj vojnoj saradnji, te se zahvalio na uručenim donacijama britanske strane Ministarstvu odbrane Srbije, kao i za školovanje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u britanskim vojnoobrazovnim ustanovama. On je posebno izdvojio značaj zajedničkog angažovanja u multinacionalnoj operaciji UNFICYP na Kipru. 

Ambasadorka Makleod saglasila se sa ocenom o značaju očuvanja kontinuiteta dijaloga na visokom nivou i istakla zainteresovanost britanske strane za dalji razvoj saradnje u oblasti odbrane.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.