Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Vučić: Hteli da zauzmu opštinske izborne komisije, pred nama nije lak period

"Pokušali su da upadnu u opštinske izborne komisije, da zauzmu zgrade, građani su se naravno pobunili. Niko ne zna zašto su to morali da rade. Ali to su želeli da urade i ...
Image

On potvrđuje da je situacija na severu mirna, da čeka da „vidi šta je sa svim posledicama“,  odnono da čeka izveštaj iz bolničkog centra Mitrovici, ali i da nema saznanja o „stradanjima“ i da je „moguće da tako i ostane“. 

„Samo se pitate kog dana će neka nova provokacija ili nešto novo da se dogodi što može da poremeti stabilnost i mir“ – kazao je on sa konferencije za medije u Tirani gde se održava samit EU-Zapadni Balkan.

Dodaje i da ne zna „šta je u glavama ljudi koji žele da izazivaju sukobe i tenzije i nestabilnost svake nedelje“.

„Tako da pred nama svakako nije lak i jednostavan period ali je važno da ostanemo zajedno sa svojim narodom na Kosovu, ali je i važno da sa Albancima pokušavamo da dogovorimo sve što je moguće da mir bude održan i sačuvan“, naveo je takođe Vučić. 

Danas su u Zubinom Potoku i severnom delu Kosovske Mitrovice zabeleženi incidenti kada su članovi opštinskih izbornih komisija pokušali da uđu u prostorije ovih komisija, a u pratnji pripadnika Kosovske policije. U obe opštine oglasile su se sirene za uzbunu, čule su se i detonacije, dok su prostorije OIK-a u Mitrovici i oštećene. U sve četiri opštine na severu Kosova su se takođe okupili građani u blizini opštinskih izbornih komisija koji su se u popodnevnim časovima i razišli. 

Detaljnije u vestima u nastavku: 

KP o dešavanjima na severu: Detonacije i pucnjava u Zubinom Potoku i Mitrovici, demonstranti demolirali kancelarije OIK

Sever Kosova: Okupljanja građana, sirene za uzbunu, detonacije

Kancelarija za KiM: Kosovska policija u Zubinom Potoku za „nasilno pripremanje terena“ za izbore


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.