16:45 | 28.11.2022 Izvor: Beta, N1

Vučić: Ako je za Kurtija završeno pitanje statusa Kosova, i za mene jePredsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da povodom nastavka pregovora sa Prištinom "nema previše nade, već ima strah od budućih događaja".

vucic-ako-je-za-kurtija-zavrseno-pitanje-statusa-kosova-i-za-mene-je

Foto: Tanjug

Vučić je novinarima u Oslu, gde je u dvodnevnoj poseti Norveškoj, rekao da ako kosovski premijer Aljbin Kurti kaže „da je za njega završeno pitanje statusa“, to može da kaže i on: da je i za njega „pitanje statusa završeno“.

„Ja na jednom važnijem aktu baziram tu svršenost statusnog pitanja, a to je povelja Ujedinjenih nacija i Rezolucija 1244. Kurti se oslanja na silu velikih i moćnih zemalja sa Zapada i računa da će one biti te koje će primorati Srbiju da nešto prihvati“, rekao je Vučić.

On je rekao da „situacija na severu (Kosova) i svuda u pokrajini što se tiče srpskog naroda bukvalno vri“, i dodao: "Kada sve saberete, shvatite da je u pitanju jedan sistematski progon, ljudi imaju dušu, kažu dosta je bilo".

„Što se nas tiče, naše je da budemo uz svoj narod, da gledamo kako da pomognemo svom narodu“, kazao je Vučić.

On je ocenio i da će „uvek Kvinta da podrzava Albance na Kosovu i Metohiji, a Nemci su u tome najizraženiji“.

„Nema tu velikih očekivanja s naše strane. Meni ne mogu ništa – niti imam račune, niti imam nekretnine u inostranstvu. Da me ucenjuju bilo čime, besmisleno je, poslednji mi je mandat predsednicki, jedino mogu da ucenjuju Srbiju“, rekao je Vučić.

Beta/N1
Tagovi: Aljbin KurtiSporazum BG - PRAleksandar Vučić

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije