Vučić: Albanci pokušavaju da “ispod žita” zauzmu i okupiraju sever Kosova

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da stižu dodatne loše vesti sa Kosova i Metohije, a to je da Albanci pokušavaju da “ispod žita” zauzmu i okupiraju sever ...
Image

Vučić je to izjavio nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, saopštio da je Kosovska policija danas započela redovno patroliranje celim područjem jezera Gazivode, uključujući i pograničnu liniju između teritorije Kosova i centralne Srbije.

„Danas je i njihov ministar unutrašnjih poslova saopštio da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode, što bi značilo novo kršenje Briselskog sporazuma, po kome policija na severu mora da pripada Direktoratu Sever, odnosno Srbi tu moraju da budu, ali baš njih briga za save to, može im se. Iako zamolite ljude u Briselu da više ne preduzimaju ništa protiv srpskog naroda, oni kažu da je sve u redu, jer su jedan mali problem rešili, a posle po starom i bude sve gore“, rekao je Vučić u Požarevcu.

Upozorio je “i jedne i druge” da to više ne rade, jer kako je istakao, srpski narod ni nasilje ni nepoštovanje međunarodnog javnog prava i međunarodno pravnih normi više neće da toleriše. 

“I to je moje upozorenje onima koji dolaze sutra u Beograd i svima drugima. Što ste se igrali, igrali ste se. Ako možete da poštujete norme koje ste sami doneli, možete, ne možete, ima ko hoće”, poručio je Vučić.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, naveo je ranije danas na Fejsbuku da je redovno patroliranje na jezeru Gazivode uspostavljeno po prvi put nakon sukoba.

“Prvi put od posleratnog perioda, nakon formiranja jedinice za patroliranje na vodi, Kosovska policija danas je počela redovno patroliranje graničnom linijom između Republike Kosovo i Srbije, kao i čitavim područjem jezera Gazivode. Sada je kontrola državne granice potpunija. Čestitam policiji na uspehu”, naveo je Svečlja.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.