Vučić: „Albanske“ službe u Zubinom Potoku i Leposaviću napravile pomak kupujući ljude za svoje potrebe

Odgovarajući na kritike u vezi sa sporazumom koji je postignut u Ohridu, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, upitao je danas gde piše da će članice EU koje nisu priznale Kosovo, to da učine? ...
Image

„Gde to piše, u kom sporazumu piše, pošto sam slušao i ove posrednike razne. Pa ne piše nigde. Naravno da ne piše. To je još jedna od brojnih laži i ništa više“, kazao je Vučić u emisiji „Novo jutro“ na TV Pink-u.

Sa druge strane, priznaje da neke od ovih pet zemalja „nisu daleko“ od priznanja, ali već dve-tri godine, te naglašava da to od njih zavisi.

A ukoliko neka od ovih zemalja traži „dovoljan razlog da to uradi“, predsednik Vučić svima ponovo poručuje: „Nemojte da se pozivate na nešto što inače ne piše i izmišljate“.

Iako u sporazumu Evropske unije o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, kao i u aneksu o primeni istog zaista ne piše da će pet članica EU priznati Kosovo, to, međutim, očekuju Sjedinjene Američke Države, a upravo kao rezultat implementacije sporazuma.

„Mislim da nas ovaj sporazum, ako se implementira, zapravo vodi ka priznanju od strane ovih zemalja“, kazao je nedavno američki državni sekretar, Entoni Blinken.

Vučić je upitan i o navodnom formiranju tajne službe na Kosovu.

Kaže da Albanci već imaju svoje službe koje, kako ocenjuje, „nisu naivne“.

„Oni na ozbiljan način to rade, posebno je njihova infiltracija na jugu značajna. To pokušavaju da učine na severu i određene pomake su pravili u opštinama Zubin Potok i Leposavić, kupujući ljude za njihove potrebe i to nije za potcenjivanje“, tvrdi Vučić.

Kaže da mnoge druge službe deluju „vrlo ofanzivno protiv nas na teritoriji cele Srbije, uključujući i KiM“.

„Tu naše službe moraju da rade značajno kontraobaveštajni posao, obaveštajni i sve drugo. Nije to velika novost“, kazao je Vučić.

Ne želi da tvrdi da su srpske službe snažnije od ostalih u regionu, ali se usuđuje da kaže da nisu slabije.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.