15:33, 24.01.2021Izvor: Prva, Tanjug, RTV

Vučić: Biće velikih pritisaka o Kosovu i MetohijiPredsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje velike pritiske na Srbiju i težak predstojeći period, po pitanju Kosova i Metohije.

vucic-bice-velikih-pritisaka-o-kosovu-i-metohiji

Prva (printscreen)

On je istakao da će na predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji verovatno pobediti snage koje su za tzv. "Veliku Albaniju", da bi nakon toga krenuli sa ucenama - kako bi kompromis bio da Srbija prizna Kosovo, što bi od Beograda, ističe, tražili i stranci.

"Očekujem velike pritiske na Srbiju. Za nas je važno da pokušamo da stabilizujemo Srpsku listu, da joj sačuvamo snagu i pripremimo se za teške pritiske", rekao je Vučić za TV Prva.

On je rekao da će na izborima na KiM, raspisanim za 14. februar, verovatno pobediti snage koje su za ujedinjenje Kosova sa Albanijom.

Za Ramuša Haradinaja kaže da je "opasan čovek, ali i ozbiljan političar", i dodaje da on (Haradinaj) očekuje da Aljbinu Kurtiju, kojeg vidi kao pobednika, zafali jedna partija za većinu i tu vidi mesto za sebe.

"Onda biste imali tu koaliciju za 'Veliku Albaniju'. I da ljudi znaju kakva se 'kaša' sprema Srbiji - onda će izaći sa idejom o 'Velikoj Albaniji' i početi da nas ucenjuju i da institiraju da je kompromis da Srbija prizna Kosovo", rekao je Vučić.

Na konstataciju da Haradinaj već i spominje da bi to trebalo da bude kompromis, Vučić odgovara da ga ne brine to šta prištinski političari kažu, već što će sa tom idejom doći i stranci.

"To je ono što mogu da kažem i što očekujem. Čeka nas užasno teško proleće, leto, jesen. Ali, borićemo se", poručio je predsednik Srbije.

"Kažu da sam kukavica jer neću da priznam Kosovo"

Vučić je pozvao svoje političke protivnike koji ga, kako je rekao "optužuju da je kukavica jer štiti KiM i srprski narod na KiM, da jednom kažu kome je to navodno obećao da će priznati Kosovo, pošto to pričaju od 2012".

Na pitanje kako komentariše izjavu Borka Stefanovića koji ga je optužio da je kukavica i da sada neće ispuniti ono što je obećao zapadu, Vučić je rekao da se on "kao potpredsednik vlade, jedini od svih naših ministara u delegaciji u Briselu suprotstavio tome da Kosovo uđe u UN".

Vučić ističe da je ova vlast uspela da vrati pitanje Kosova za pregovarački sto.


Tagovi: Aleksandar VučićIzboriKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije