10:33, 07.06.2020Izvor: Beta, N1

Vučić Bocan-Harčenku potvrdio da ide u Moskvu na Paradu pobedePredsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je preneo poziv predsednika Vladimira Putina da prisustvuje Paradi pobede 24. juna u Moskvi.

vucic-bocan-harcenku-potvrdio-da-ide-na-paradu-pobede-u-moskvu-24-juna

Foto: Tanjug/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je potvrdio da će prisustvovati Paradi pobede, "ponosan na činjenicu da su srpski i ruski narod, privrženi slobodarskoj tradiciji, u Drugom svetskom ratu bili na istoj strani prava i pravde".

"Velika je čast prisustvovati proslavi 75-godišnjice pobede nad fašizmom. Mi smo u Drugom svetskom ratu osvojili slobodu uz pomoć Crvene armije i Srbija je protiv pokušaja revizije istorije. Borićemo se da istina opstane", rekao je Vučić.

Ambasador Bocan-Harčenko kazao je da je predsednik Putin izabrao 24. jun, jer je na taj dan 1945. godine na Crvenom trgu održana istorijska parada pobednika, koju su predvodili maršali Žukov i Rokosovski, pošto je tradicionalna parada 9. maja morala da bude odložena zbog epidemije korona virusa.

"Predsednik Vučić je izrazio saosećanje zbog žrtava korona virusa u Rusiji i još jednom zahvalio na ljudskoj i državničkoj solidarnosti koju je predsednik Putin pokazao uputivši nam medicinsku pomoć", stoji u saopštenju.

Vučić i Bocan-Harčenko su, očekujući skori dolazak u Beograd jednog visokog ruskog zvaničnika, razgovarali o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, kao i pitanju Kosova.


Tagovi: Bocan-HarčenkoRusijaRegion i svetAleksandar Vučić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije