16:50 | 03.08.2022 Izvor: N1

Vučić Stoltenbergu: Neophodan nastavak dijaloga, mir od krucijalne važnostiPovodom situacije na severu Кosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

vucic-genelanom-sekretaru-nato-a-neophodan-nastavak-dijaloga-mir-od-krucijalne-vaznosti

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Sagovornici su se saglasili da je neophodan nastavak dijaloga Beograda i Prištine, te da su mir i stabilnost od krucijalne važnosti, ne samo za Srbiju i region, već i za sve one koji žive na Кosovu, saopšteno je iz kabineta srpskog predsednika.

Vučić je tokom razgovora Stoltenbergu ukazao na poziciju Srbije po pitanju situacije na Кosovu i upoznao ga sa aktivnostima Prištine, navodi se u saopštenju.

"Vučić je još jednom naglasio da Srbija nijednim potezom nije prekršila briselski sporazum i Rezoluciju 1244 SB UN, niti je na bilo koji način ugrozila očuvanje mira, već nastavlja da se ponaša odgovorno i ozbiljno u rešavanju problema i otvorenih pitanja vezanih za Kosovo", dodaje se u saopštenju.

Dogovoreno je da se nastavi direktna komunikacija sagovornika, a u cilju očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu, stoji u saopštenju.
Tagovi: Sever KosovaNATOAleksandar VučićJens Stoltenberg

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije