Vučić Hilu: Srbi na KiM bezuslovno traže formiranje ZSO

Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji bezuslovno traže formiranje Zajednice srpskih opština - poruka je koju je srpski predsednik Aleksandar Vučić preneo ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u ...
Image

Vučić i Hil razgovarali su o aktuelnoj situaciji u regionu, posebno posle poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine, održane prošle nedelje u Briselu – navode iz srpskog predsedništva. 

„Predsednik Vučić je pojasnio ambasadoru Hilu stavove Srbije koje zastupa u dijalogu sa Prištinom, učestvujući u njemu odgovorno i konstruktivno. On je rekao da Srbija ozbiljno pristupa pronalaženju rešenja za aktuelnu krizu izazvanu jednostranim potezima Prištine. Predsednik Vučić je ambasadoru Hilu preneo da Srbi koji žive na KiM bezuslovno traže formiranje Zajednice srpskih opština“ – navodi se u saopštenju.

Vučić je još jednom podcrtao da je važno da se Priština „pridržava dogovora da kosovske specijalne snage mogu da pređu na sever samo uz saglasnost NATO i gradonačelnika četiri opštine u kojima žive Srbi“, iako je iz Prištine demantovano da postoji ovakav dogovor, odnosno da taj dogovor važi za Kosovske bezbednosne snage. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.