Vučić: Hoćete mir? Nemojte da kukate da je sve izdaja; u Briselu i o ZSO, o tome će bogami i evropski predstavnici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbiji biti sve teže što situacija u svetu bude komplikovanija i da Zapad želi da iz ruku ruskog predsednika Vladimira Putina "uzme ...
Image

Govoreći o kritikama politike u vezi sa Kosovom, upitao je „hoćete li mir“ ili da „svoju decu pošaljete u rat“.

„Hoćete mir? Nemojte da kukate da je sve na svetu izdaja“, rekao je Vučić za Pink, u uključenju iz Abu Dabija.

Ocenio je da će ukrajinsko-ruski konflikt ići u dalju eskalaciju, jer u današnjim govorima i predsednika Rusije i Sjedinjenih Država, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, niko nije govorio o miru, već samo o pobedi nad drugom stranom.

„Za Putina istina je na strani Rusije, a za Bajdena Ukrajina nije mesto gde će Rusija pobediti. Jasno vam je da idemo ka daljem rasplamsavanju sukoba“, rekao je Vučić u uključenju za TV Pink iz Abu Dabija, gde je prisustvovao međunarodnom sajmu naoružanja.

„Jasno je da niko ne želi da prihvati rešenje sredine, već pobedu svoje i poraz druge strane“, rekao je on.

Predsednik Srbije je poručio i da će u ponedeljak u Briselu, na sastanku sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, biti razgovora o Zajednici srpskih opština (ZSO), jer će on o tome govoriti, a kako je rekao, „bogami i evropski predstavnici“.

„Ja ću uvek da idem da razgovaram, ali sa Kurtijem nema razgovora. On počne da priča o Slobodanu Miloševiću, svojoj patnji, Ademu Demaćiju i razumete da je zaostao u tom vremenu i to je to“, rekao je Vučić.

Predviđa i da će Kurti na razgovore „ići sa varijantom ‘sve ću da prihvatim, ali prvo Srbija da nas prizna'“.

„Ne mogu ničim da me iznenade. Spreman sam na sve, prisustvovao sam toliko puta svim tim razgovorima i nije mi teško da procenim sa čim će da izađe“, rekao je Vučić.

U ponedeljak, 27. februara biće održana runda razgovora između Vučića i Kurtija, u dijalogu koji se vodi uz posredovanje Evropske unije. Kurti je rekao da u ponedeljak tema neće biti ZSO.

„Prvi put u 20 godina – više beba nego istog meseca prošle godine“

Vučić izjavio je večeras da su u Srbiji od januara ove godine rođene 554 bebe više nego u istom mesecu prošle godine i oceno da je to „prvi put“ u dve decenije da je rođeno više beba.

„Najlepša vest je to što su u januaru ove godinje rođene 5.383 bebe“, rekao je Vučić.

On je ocenio kako bi bio „ogroman napredak“ kad bi se svakog meseca ređalo 500 dece više.

„To i dalje nije dovoljno ali bi bila najlepša vest za Srbiju“, rekao je Vučić ističući da je demografsku sliku moguće popraviti „samo u mirnodopskim uslovima“ i da zato treba obezbediti mir da „mladi rade i podižu svoju decu“.

N1/FoNet


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.