Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Vučić: Iza odluke o otvaranju mosta u Mitrovici – namera Kurtija da otera Srbe

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je vlastima u Prištini da "ni ne sanjaju" da će uspeti u namerama da kako je rekao, proteraju ili unište Srbe u bilo kom delu ...
Image

Obraćajući se građanima u Sokobanji, tokom obilaska Zaječarskog okruga, Vučić je ocenio da iza odluke Vlade Kosova o otvaranju mosta preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici stoji namera kosovskog premijera Aljbina Kurtija da „protera Srbe sa severa Kosova“.

„Danas je okupacioni gaulajter na severu Kosova i Metohije Aljbin Kurti doneo odluku, samo par dana posle onih sramnih, lažnih izbora, da otvori most koji je bio brana i čuvar interesa našeg naroda na severu Kosova i Metohije, ne bi li Albanci iz južnog dela preuzeli Severnu Mitrovicu. To je njihova dugogodišnja ideja, po svaku cenu žele sukobe i da proteraju Srbe“, kazao je Vučić.

On je kazao da će Srbija uraditi „sve što je u njenoj moći“ da sačuva mir, ali da neće dozvoliti proterivanje Srba sa Kosova.

„Nemojte ni da sanjate da ćete uspeti u namerama da proterate ili uništite Srbe u bilo kom delu Kosova i Metohije. U tom slučaju, znaćemo šta nam je posao“, kazao je predsednik Srbije.

Beta/N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.