Vučić: Kada su u pitanju pritisci zbog KiM, realan sam i nisam optimista

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa visokim savetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom imao korektan razgovor, ali da je realan i nije optimista kada su u pitanju pritisci ...
Image

Aleksandar Vučić je posle obilaska gradilišta na deonici brze pruge Novi Sad-Subotica, na pitanje novinara da li je optimista nakon sastanka sa Derekom Šoleom kada su u pitanju pritisci prema Srbiji, rekao da nije optimista i da je situacija za Srbiju teška, prenosi RTS.

„Za nas je teška situacija, sve zapadne sile su priznale nezavisnost Kosova. Ne očekujte bilo šta lepo ili upakovano u šećerlemi da nam dođe, nije to ništa čudno“, rekao je srpski predsednik.

Navodi da je sa Šoleom imao korektan i otvoren razgovor i da se „naši stavovi o Kosovu I Metohiji razlikuju“.

Granice Srbije ne određuje Kurti, nisam znao da je on i NATO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima svoje granice, koje nisu ni ruske ni NATO granice, već su ustanovljene Poveljom UN i Rezolucijom 1244.

Zamoljen da prokomentariše izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da su granice Srbije i Kosova granice Rusije i NATO, Vučić je rekao da je to još jedna od očajničkih političkih poruka kojom Kurti sebe pokušava da predstavi kao veliku žrtvu, novog Zelenskog, a njega kao malog Putina.

„Nisam znao da je Kurti postao i NATO u međuvremenu. Pričaj ti šta god hoćeš, kako god hoćeš, pokušavaj nas da staviš negde gde nismo, sebe negde gde nisi, mi tebe ne stavljamo ni tebe gde nisi, niti sebe. Mi imamo svoju zemlju, koju volimo najviše na svetu, kojom se dičimo i kojom se ponosimo. Ime te zemlje je Srbija i granice ne određuješ ti već međunarodno javno pravo”, poručio je predsednik Srbije, javlja Tanjug, prenosi Politika.

On je dodao da se naslušao dosta gluposti u poslednje vreme, a da je njegovo da vodi zemlju kao nezavisnu, suverenu, slobodnu i slobodarsku zemlju i da je ponosan što tako čini.

Na pitanje da prokomentariše intervjuu sa Edvardom Džozefom u kome on tvrdi da je Vučić obmanuo NATO, EU i Srbe sa Kosova, Vučić je odgovorio da je pogrešio što je pomenuo Džozefa, jer je on, ipak, predsednik države. Ipak, konstatovao je da je Džozef radio mnogo toga interesantnog u našem regionu.

„On vodi hajku jer se plaši. Nije siguran da li ja znam ono što on misli da ja mogu da znam. A ja to što znam o njemu ne pada mi na pamet da iznosim u javnost, jer ipak sam predsednik. Sve najbolje mu želim, ja sam čovek koji zna šta je za javnost, a šta nije, tako da ću da vodim računa o njemu”, rekao je Vučić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.