Državno rukovodstvo i deo porodice na pomenu Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save u Beogradu

U Hramu Svetog Save u Beogradu, održan je pomen lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP) Oliveru Ivanoviću, ubijenom na današnji dan pre pet godina.
Image

Pomenu, koji je predvodio episkop remizijanski Stefan, prisustvovali su pojedini članovi Ivanovićeve porodice – nevenčana supruga Milena Popović sa sinom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić, direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, v. d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

„Već pet godina nema ni istine ni pravde u slučaju ovog gnusnog i neljudskog čina. Srbija nije zaboravila i neće odustati od zahteva da se pravi zločinci privedu pravdi. Počivaj u miru“, objavio je uz fotografije sa pomena srpski predsednik na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Veći deo članova porodice i ovu godišnjicu obeležiće na mestu gde je Ivanović sahranjen, na Novom groblju u Beogradu, danas u 11 sati.

Deo opozicije u Beogradu – predstavnici Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret i sindikata Sloga najavili su da će godišnjicu ubistva Ivanovića obeležiti ispred beogradske Crkve Svetog Marka u 17.30.

Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini krajem novembra 2021. godine je počelo novo ročište sudjenja za njegovo ubistvo.

Specijalno tužilaštvo Kosova za taj zločin podiglo je optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti. Optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Oni se terete za krivična dela učešće ili organizovanje zločinačke grupe, zloupotrebu službenog položaja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško

FoNet/Beta/N1/RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.