Vučić Kurtiju: Držim se međunarodnog prava i potpisanih sporazuma

Nakon što je kosovski premijer Aljbin Kurtin poručio pred kosovskim poslanicima da kada se sastane sa Predsednikom Srbije u Briselu on kaže "samo ‘Zajednica’ i ...
Image

„Ja imam govornu manu, u pravu je Kurti. Imam govornu manu, držim se međunarodnog prava, držim se povelje UN i držim se potpisanih sporazuma. Tu govornu manu, nema logopeda ili nekog drugog – mada on nema veze sa tim – ko bi mogao da utiče na moj misaoni tok, ko bi nešto slično mogao da promeni u budućnosti“, kazao je srpski predsednik, odgovarajući na novinarska pitanja, u Kataru, gde učestvuje na Konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija.

Kaže i da će se Srbija suočavati sa „ne lakim pritiscima“ u vezi sa Kosovom i da je po tom pitanju bilo „bezbroj neistina“ i „laži“ prethodnih dana:

„Jer mnogi su bili strašno ljuti, nervozni, nadajući se da ću ja nešto da potpišem, i nadajući se da će moći da kažu da je Srbija izgubila, jer oni nikada nisu ni bili zabrinuti za Srbiju, već su samo zabrinuti za svoje fotelje i mogu li da se dočepaju tih fotelja i pune kase za koju nisu zaslužni“.

Naveo je i da takvi govore kako je danas situacija drugačija, jer je 26-27 zemalja povuklo priznanje Kosova.

„Hvala se svim onim što sam ja uradio, a što oni nikada nisu uradili, jer u njihovo vreme nijedna zemlja nije povukla priznanje. I sad slušate te ljude koji vam sole pamet i drže vam predavanja, pozivajući se na argumente koje smo mi stvorili, napravili i sproveli u delo. Vi stanete i pitate se – ko je ovde lud, o čemu se radi. Ali dobro, to je popularno“, naveo je Vučić. 

Na pitanje novinara o tome da, kako su naveli – poslanici Alternative za Nemačku u Bundestagu traže da Berlin povuče priznanje, kazao je da nije realno da će do toga doći.

 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.