Vučić: Međusobno priznanje? Sanjajte

"Međusobno priznanje? Sanjajte. Živela Srbija!" - deo je večerašnje video poruke srpskog predsednika Aleksandra Vučića.
Image

Vučić se oglasio posle najnovije izjave specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, o „međusobnom priznanju“ u kontekstu dijaloga Beograda i Prištine. 

„Smatramo da sve zemlje regiona treba da se međusobno priznaju, da smanje barijere u trgovini, pomognu u rešavanju otvorenih pitanja koja su tu od devedesetih godina i da napreduju u procesu evropskih integracija“, rekao je Eskobar za portal Pavlović tudej.

Ovo, međutim, nije prvi put da poruke o priznanju Kosova od strane Srbije dolaze iz SAD čiji su zvaničnici u više navrata navodili da je upravo to krajnji cilj dijaloga. Šta je konkretno izvazvalo Vučićevu reakciju večeras – nije poznato.  

Uz poruku o sanjanju „međusobnog priznanja“ na svom Instagram nalogu, Vučić se osvrnuo i na najnoviju izjavu savetnice kosovskog ministra za zajednice i povratak, Rade Trajković.

Trajković je za list Danas izjavila da Vučić traži „aboliciju za svoju porodicu i kriminalce sa severa Kosova za prihvatanje sporazuma“, odnosno francusko-nemačkog plana. 

Vučić je Trajković nazvao „zapadnim agentom“, te naveo: 

„Laže, laže, kao i svi oni u skupštini koji su govorili sve one besmislice. Brani me taman kao i moji koalicioni partneri. Zato narode, samo da imate u vidu, moja porodica je ovde, ostaće u Srbiji, kao i ja. Nikoga se ne plašimo jrt ništa ukrali nismo. Krivi smo jer branili smo Srbiju i branimo Srbiju i branićemo Srbiju“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.