22:10, 06.03.2021Izvor: B92

Vučić: Nastavak dijaloga sa Prištinom u maju, od Srbije se očekuje da prizna nezavisnost KosovaSrbija se nalazi u veoma teškoj poziciji po pitanju Kosova i Metohije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sednice Saveta za naconalnu bezbednost.

vucic-nastavak-dijaloga-sa-pristinom-u-maju-od-srbije-se-ocekuje-da-prizna-nezavisnost-kosova

Instagram/buducnostsrbijeav

Pitanje Kosova i Metohije bilo je prvo na dnevnom redu sednice, a kako je rekao, ne želi da kaže u bezizlaznoj poziciji, ali je u veoma teškoj po tom pitanju.

"Očekujemo nastavak dijaloga početkom maja, bićemo spremni za taj dijalog. Od Srbije se očekuje na zapadu da bude ta koja će da prihvati nezavisnost Kosova i da je to suština samog procesa", rekao je Vučić.

On je kazao da će štiti državne i nacionalne interese i da će čuvati "ono što možemo da čuvamo i ono što do sada nismo uspeli da izgubimo".

"Govorili smo o poziciji našeg naroda na KiM i kako možemo da pomognemo. Ono što su Albanci pokušali je da naprave razdor među Srbima, nešto su uspeli da postignu kupovinom ljudskih duša južno od Ibra, a na severu apsolutno ništa", rekao je on.

Dodao je da je razlog tome što ljudi lošije žive na jugu, pa će biti donete mere da im se pomogne.

Napomenuo je da će inistirati na sprovođenju Briselskog sporazuma, posebno po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština.

"Pozivamo se na reči Lajčaka da to što je dogovoreno mora biti ispunjeno", kazao je on.


Tagovi: DijalogAleksandar VučićKosovoSrbija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije