18:15, 23.06.2020Izvor: TV Pink, Beta, N1

Vučić ne očekuje Trampa na sastanku, kaže da je dobio savete od PutinaPredsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Moskvi da ne očekuje da će predsednik SAD, Donald Tramp, prisustvovati sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kući 27. juna.

vucic-ne-ocekuje-trampa-na-sastanku-kaze-da-je-dobio-savete-od-putina

BETA/Dimitrije Goll

"Donald Tramp bi se pojavio kada bi došlo do nekog, ne znam kakavog rešenja (za pitanje Kosova)", kazao je Vučić za TV Pink, posle sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić je naveo da će tema sastanka u Vašingtonu biti ekonomija, kako je to najavio Ričard Grenel, Trampov specijalni izaslanik za pregovore Srbije i Kosova.

"Ako se ne pojavimo (na pregovorima), uništavamo i izolujemo svoju zemlju, a kad se pojavimo, moramo da vodimo računa o državnim i nacionalnim interesima", naglasio je Vučić.

Vučić je izjavio da je u Moskvi s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom imao "srdačan i dobar" sastanak i da je "veoma zadovoljan" razgovorom, kako je rekao, "imajući u vidu interese Srbije".

"Razgovarali smo o svim ključnim pitanjima. Dakle, političkim - pre svega o Kosovu, ali i o celokupnoj regionalnoj saradnji i odnosima u svetu. Ali, osim o političkim odnosima koji su bliski, dobio sam i određene savete i dobre analize predsednika Putina", kazao je Vučić.

Dodao je da su razgovarali o ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije i naveo da je "uprkos" pandemiji korona virusa, u prva tri meseca 2020. trgovinska razmena dve zemlje uvećana za sedam odsto.

Vučić je rekao da je Putin potvrdio da će u oktobru prisustvovati otvaranju Hrama Svetog Save u Beogradu. Naveo je da mu je Putin čestitao pobedu Srpske napredne stranke na izborima u Srbiji 21. juna.


Tagovi: RusijaAleksandar VučićKosovoVladimir Putin

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije