21:23 | 17.02.2023 Izvor: RTS, Pink, N1, Radio Kontakt Plus

Vučić o dobrim vestima koje se tiču KiM: Još jedna nota o povlačenju priznanjaPredsednik Srbije saopštio je iz Minhena, kako je ranije najavio - dobre vesti koje se tiču Kosova i Metohije. Zvanični Beograd u posedu je još jedne note za povlačenje priznanja Kosova. Neće otkrivati o kojoj se zemlji radi, jer je, kako je naveo - dogovor da se sačeka desetak dana. Poručuje da su tokom današnjih sastanaka dobro zastupani interesi Srbije, ali da "epohalnih pozitivnih novosti niti je bilo niti može da bude".

vucic-o-dobrim-vestima-koje-se-ticu-kim-jos-jedna-nota-o-povlacenju-priznanja

Foto: Pink

"Mi smo nastavili svoj posao i mi smo u posedu još jedne od nota za povlačenje priznanja, ali dogovor je sa tom zemljom desetak dana da sačekamo, pa ćemo da obelodanimo ime te zemlje", kazao je Vučić. 

"To bi bila 27. ili 28. zemlja. Za jednu nismo sasvim sigurni, jer je 'na ivici'" - naveo je takođe.

Predsednik Srbije potvrdio je i da se razgovara o datumu novog visokopolitičkog satanka u Briselu u okviru dijaloga.

Kazao je da ni u jednom potpisanom sporazumu ne stoji da će ZSO biti formirana nakon što Srbija prizna nezavisnost Kosova, kako to zahteva Kurti.

„Zna se šta je to što morate da uradite“, poručio je Vučić i istakao da zahtevi Evrope i Sjedinjenih Država da se formira ZSO nikada nisu bili snažniji, ali da ne može da zna koliko će to da traje zbog, kako je rekao, unutaralbanskih problema na Kosovu.

Rekao je i da ljudi potcenjuju ZSO, ali da je ona veoma važna, naročito Srbima južno od Ibra, koji nemaju drugog načina da zaštite svoje interese.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, istakao je da su stranim političarima jasne crvene linije naše politike, istakavši da je to potvrda ispravnosti državne poltike koja se vodi.
Tagovi: Povlačenje priznanja KosovaIvica DačićNemačkaAleksandar VučićKosovoZSO

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije